CL Sector 6 ar putea majora fondul de rezervă bugetară cu 10 milioane de lei pentru dispensere, măşti de protecţie şi dezinfectanţi

Consiliul Local Sector 6 ar putea aproba, în şedinţa de pe 2 aprilie, un proiect privind majorarea fondului de rezervă bugetară cu 10 milioane de lei pentru achiziţionarea mai multor produse, printre care dispensere pentru scările de bloc, măşti de protecţie şi dezinfectanţi.

“Propunem aprobarea rectificării bugetului consolidat al Sectorului 6, de către Consiliul Local Sector 6, prin majorarea Fondului de rezervă bugetară cu suma de 10.000 mii lei repartizată pe cheltuieli”, prevede raportul de specialitate al proiectului.

Banii sunt necesari pentru: achiziţionarea de dispensere pentru toate scările de bloc din sector, servicii de montare şi mentenanţă ale respectivelor dispozitive; cumpărarea de măşti de protecţie, gel antibacterian pentru curăţarea mâinilor, mănuşi de protecţie de unică folosinţă, din latex, soluţie antimicrobiană pentru dezinfecţia suprafeţelor şi dispozitivelor de lucru, dezinfectanţi pentru pardoseli, dispenser cu gel dezinfectant pentru toalete din instituţiile publice din sectorul 6; asigurarea procesului de nebulizare-dezinsecţie, efectuat la sfârşitul programului de lucru, în toate locaţiile aferente primăriei.

Potrivit raportului de specialitate, DGASPC Sector 6, în baza protocolului de colaborare din 27 martie încheiat de primăriile Sectoarelor 1-6 şi Primăria Municipiului Bucureşti, cu Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Matei Balş”, urmează să achiziţioneze un număr de 1.000 de teste necesare testării populaţiei din municipiului Bucureşti, în vederea stabilirii nivelului de circulaţie al noului coronavirus.

De asemenea, se vor achiziţiona un număr de 3.000 de teste rapide necesare testării personalului şi/sau a lucrătorilor care activează/derulează activităţi sub contract cu Sectorul 6 sau direcţii subordonate acestuia.  Conform raportului de specialitate, se vor atribui substanţe dezinfectante şi materiale de protecţie spitalelor din Bucureşti prin DGASPC; se vor acorda ajutoare de urgenţă familiilor sau persoanelor singure, cu domiciliul pe raza sectorului 6, pe perioada decretată ca stare de urgenţă, prin intermediul DGASPC-ului; se vor contracta prin DGASPC Sector 6 servicii de dezinfecţie pentru toate scările de bloc, prin metode specifice, astfel încât să se efectueze dezinfectarea spaţiilor comune ale asociaţiilor de proprietari.

ADPDU Sector 6 şi SC Urban SA vor efectua intervenţii/activităţi de spălare stradală cu echipamente şi proceduri specifice, cu raza mică, medie şi mare de acţiune, iar în acest sens se vor achiziţiona de către ADPDU echipamente şi/sau servicii specifice acestui tip de operaţiuni, mai arată sursa citată. AGERPRES