Consiliul Local Braşov a aprobat un proiect, în valoare de 14 milioane de lei, ce urmează să fie depus spre finanţare din fonduri europene, pentru dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiu cu echipamente de protecţie şi dispozitive medicale – măşti, dezinfectanţi etc. în vederea creşterii capacităţii de a gestiona a pandemia de COVID-19.

Proiectul, care trebuie să fie depus până în 15 ianuarie, ar urma să beneficieze de 100% finanţare, nefiind necesară cofinanţare din partea municipalităţii braşovene.

Suma de 14 milioane de lei acoperă costurile echipamentelor medicale şi consumabilelor, a celor pentru audit, informare şi publicitate şi cu managementul proiectului. De aceste echipamente vor beneficia toate cele 163 de unităţi şcolare de pe raza municipiului Braşov.

Reprezentanţii Primăriei Braşov, eu explicat că aceşti bani sunt prinşi în bugetul pe anul în curs, dotarea unităţilor şcolare cu aceste echipamente nedepinzând de aprobarea proiectului pe fonduri europene. AGERPRES