Consiliul local Bistrita a dispus alocarea a 60.000 de lei din bani publici pentru suportarea costurilor de transport al donatorilor de sange catre Centrul de Transfuzii Sanguine din municipiu.
Masura luata de consilieri se doreste a fi una care sa incurajeze donarea de sange, avand in vedere ca de multe ori se inregistreza crize de sange si nu pot fi acoperite solicitarile Spitalului Judetean, in caz de urgente medicale. Potrivit prevederilor legale, cheltuielile de transport ale donatorilor de sange, din localitatea de domiciliu pana la sediul Centrului de Transfuzii, se suporta din bugetul administratiei locale pe raza careia isi desfasoara activitatea institutia care are ca profil recoltarea de sange.

In Bistrita-Nasaud, media donatorilor de sange este de aproape 20 de zi. In judet, exista circa 400 de donatori de sange, insa numai o jumatate dintre ei sunt permanenti, restul alegand sa doneze sange fie pentru a obtine zile libere de la locul de munca, fie pentru a ridica bonul valoric, cu care sa isi achizitioneze produse alimentare.