Consiliul Judeţean Vrancea va lansa o aplicaţie online pentru promovarea turismului din judeţ, în care atât instituţiile publice, cât şi operatorii turistici sau alte persoane care au legătură cu acest domeniu îşi vor putea face cont pentru a fi vizibili pentru cei interesaţi să viziteze judeţul, a declarat administratorul public al judeţului, Adrian Creţu.

„Vrancea face un prim pas către un turism civilizat şi deschis tuturor. CJ Vrancea va lansa o aplicaţie care şi-a propus să-i unească pe toţi cei implicaţi în turism în Vrancea, începând cu autorităţi, terminând cu operatorii privaţi. Pentru că, până acum, fiecare a mers pe drumul lui. Unele oraşe şi-au făcut centre de promovare turistică şi s-au limitat strict la ceea ce se află pe teritoriul lor, operatorii s-au descurcat aşa cum au putut ei, şi-au promovate site-uri specializate de turism, astfel că informaţia a fost disparată. Noi încercăm să o aducem la un loc şi să îi ajutăm să se promoveze. Aplicaţia ar avea multe de oferit, dar toate vin odată cu dezvoltarea turismului local. Singura noastră rugăminte este ca cei vizaţi să se înscrie în aplicaţie, de promovare ne ocupăm noi. Iar cei interesaţi să viziteze Vrancea vor găsi absolut orice, începând de la producătorii locali, meşteri artizani, trasee turistice în natură etc.”, a afirmat Adrian Creţu.

Prin această aplicaţie, administraţia judeţeană şi-a propus şi crearea unei reţele de turism oenologic, judeţul Vrancea fiind renumit pentru podgoriile sale.

„Drumul vinului din Vrancea a existat pe hârtie şi pe nişte indicatoare din loc în loc. Oamenii nu au găsit ceea ce îşi doreau de la acest drum al vinului. Ideea de la care a pornit acest drum a fost aceea să vină omul din cramă în cramă să-şi cumpere vin. Nu! Turismul oenologic înseamnă să meargă omul din cramă în cramă, să aibă un loc unde să se odihnească, unde să mănânce, unde să facă o degustare profesionistă. Acum ceva timp exista un singur astfel de loc, la Panciu. Acum încep să să înmulţească astfel de activităţi, au apărut unele noi la Coteşti sau la Dumbrăveni, iar oamenii încep să se orienteze către astfel de servicii. Toate acestea pot fi incluse într-un circuit, pe care să îl promovăm mai departe prin această aplicaţie”, a fost de părere Adrian Creţu.

Aplicaţia va funcţiona şi pe telefoane iar cei care se vor abona vor fi informaţi în timp real cu privire la evenimentele care vor avea loc în judeţ Vrancea, ofertele operatorilor din turism şi vor putea găsi indicaţii şi informaţii despre locaţiile pe care îşi propun să le viziteze. AGERPRES