CJ Vrancea a semnat contractul pentru proiectarea viitorului spital judeţean

Conducerea Consiliului Judeţean Vrancea a semnat contractul pentru proiectarea viitorului spital judeţean, care va fi construit pe o suprafaţă de 18 hectare şi va avea 760 de paturi de spitalizare continuă şi 60 de paturi de spitalizare de zi, au informat reprezentanţii instituţiei.

Valoarea totală a contractului semnat de preşedintele CJ, Marian Oprişan, este de 1,3 milioane de euro. “În 2019, după aducerea în patrimoniul judeţului a celor 18 hectare de teren necesare construirii spitalului (5,5 hectare aparţinând municipiul Focşani şi 12,5 hectare aparţinând Ministerului Apărării Naţionale) au fost adoptate nota conceptuală şi tema de proiectare a viitorului spital şi s-a lansat un concurs internaţional de soluţii pentru construirea acestuia, la care s-au înscris două asocieri formate din firme specializate. Câştigătorul acestui concurs a fost declarat Asocierea Popaescu&CO SRL – Studiosqm SRL – API Arhitekti D.O.O. Slovenia prin lider de asociere S.C. Popaescu & CO SRL, iar valoarea contractului se ridică la aproximativ 1,3 milioane de euro”, se arată într-un comunicat al CJ Vrancea.

Potrivit administraţiei locale, noul spital judeţean de urgenţă va avea o capacitate de spitalizare de 760 de paturi de spitalizare continuă şi 60 de paturi de spitalizare de zi, bloc universitar, sector de specializare modern cu secţii din aproape toate domeniile şi spaţii special concepute pentru toate activităţile medicale şi conexe, inclusiv heliport, având un cost estimat de aproximativ 350 de milioane de euro, incluzând dotările şi aparatura necesară.

“Construirea unui nou Spital Judeţean de Urgenţă este o investiţie deosebit de importantă care răspunde aşteptărilor şi necesităţilor locuitorilor judeţului Vrancea şi va duce la creşterea calităţii serviciilor medicale si a gradului de diversitate a acestora, deci, implicit, la creşterea gradului de sănătate în rândul populaţiei”, a precizat CJ Vrancea. AGERPRES