Premiul „Cea mai prietenoasa regiune pentru tineri” a fost acordat judetului Vrancea de catre presedintele Asociatia Regiunilor Europene (ARE), Riccardo Illy, in cadrul Adunarii Generale ce a avut loc la Udine, in Italia.
Riccardo Illy a precizat ca premiul din acest an a fost acordat doar judetului Vrancea deoarece aceasta regiune a convins ca merita sa il primeasca. „Este foarte clar ca regiunea Vrancea este cea mai buna”, a spus presedintele ARE, care a inmanat diploma si premiul presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan.

La competitia „Cea mai prietenoasa regiune pentru tineri” au participat 34 de regiuni din 16 tari, Vrancea reusind sa convinga juriul ca merita premiul. Intalnirea din acest an a Asociatiei a avut ca subiect principal de discutie „Identitatea”, la lucrari, care se desfasoara in plen si pe workshop-uri, participand reprezentanti din aproape toate regiunile din Uniunea Europeana. La lucrarile de la Udine a participat si Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene.