Consiliul Judeţean Vrancea a început distribuţia unor pachete smart pentru 131 de unităţi de învăţâmânt din judeţ, constând în tablă interactivă, videoproiector, sistem audio-stereo şi aplicaţia software interactivă corespunzătoare, în cadrul proiectului „Vrancea smart”.

„Suntem deja pe teren şi am început distribuirea pachetelor smart. Vedem oameni încântaţi, profesori şi copii plăcut impresionaţi de contribuţia noastră la unităţile lor de învăţâmânt. Mi-am dorit să contribui la un proiect care să aibă un impact cât mai mare în judeţ, iar rezultatul mă încurajează să continui. Acesta este de fapt un proiect pilot, prin care dorim să încurajăm şi alte investiţii în educaţie.

Pentru că ar trebui să ştim cu toţii că fără educaţie nu avem niciun viitor şi să ţinem foarte mult cont de acest lucru. Educaţia ar trebui să fie în sine o strategie naţională”, a declarat consilierul judeţean USR Vrancea, Ionel Carabă, iniţiatorul acest proiect.

Pachetul smart a fost achiziţionat cu suma de 6.938,52 lei cu TVA, în cadrul unui contract în valoare totală de 784.052,76 lei.

Proiectul „Vrancea smart” a fost votat în luna februarie a anului în curs şi a fost implementat în circa trei luni. AGERPRES