Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism a Consiliul Judeţean Vrancea a dat avizul pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ) necesar construirii noului spital judeţean de urgenţă de la Focşani, a informat administraţia judeţeană.

„Miercuri, în şedinţa Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism s-a dat avizul pentru Planul Urbanistic Zonal aferent construirii noului Spital Judeţean de Urgenţă din Focşani. Urmează adoptarea unei hotărâri în cadrul Consiliului Local al municipiului Focşani pentru trecerea terenului de 17,3 hectare în intravilan. Suprafaţa pe care se va construi noul spital aparţine domeniului public al judeţului Vrancea”, a anunţat CJ Vrancea.

Potrivit administraţiei judeţene, la acest moment se află în lucru etapa de iniţiere a procedurii pentru atribuirea contractului de proiectare tehnică, etapă premergătoare execuţiei efective a lucrărilor.

Noul spital judeţean de urgenţă ar urma să aibă o capacitate de spitalizare de 760 de paturi de spitalizare continuă şi 60 de paturi de spitalizare de zi, bloc universitar cu săli de curs şi amfiteatru pentru 100 persoane, sector de specializare modern cu secţii din aproape toate domeniile şi spaţii special concepute pentru toate activităţile medicale şi conexe, inclusiv heliport, având un cost estimat de aproximativ 350 de milioane de euro, incluzând dotările şi aparatura necesară. AGERPRES