mihalachi_vasile.jpgConsiliul Judeţean Vaslui riscă să piardă o finanţare de peste 20 de milioane de euro, obţinută pentru reabilitarea DJ 244B Creţeşti – Murgeni, din cauză că nu poate efectua anumite lucrări prevăzute în proiectul de execuţie.


Potrivit preşedintelui CJ Vaslui, Vasile Mihalachi, pe lângă asfaltarea sectorului de drum, în lungime de 55 de km, trebuie construite şi trotuare prin localităţile pe care le traversează, numai că acest lucru nu este posibil pe multe porţiuni din cauză că au fost ridicate alte construcţii.

„Am încercat să rezolvăm problema asta, dar nu am găsit nicio soluţie. Sunt peste o sută de familii care ar trebui să îşi dărâme gardurile sau anexele gospodăreşti de pe anumite porţiuni de teren, astfel încât să ne putem continua investiţia. Este vorba despre familii din patru comune şi oraşul Murgeni. Oamenii trebuie să îşi mute gardurile construite pe un teren public, pentru că acel teren nu este al lor. În caz contrar, sunt pus în situaţia de a pierde banii pe proiectul respectiv şi nu numai că pierd banii, dar sunt şi obligat să returnez ce am cheltuit până acum”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Vaslui.


Drumul judeţean 244B Creţeşti – Murgeni tranzitează 12 localităţi, iar perioada de efectuare a lucrărilor începute în primăvara anului 2010 este de 10 luni. Proiectul pentru DJ 244B Creţeşti –
Murgeni a fost obţinut prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 şi include reabilitarea şi modernizarea a 55 km de drum. Contractul are o valoare totală de 24.530.424,14 euro. AGERPRES