Presedintele Consiliului Judetean Valcea, Ion Calea, a afirmat luni, intr-o sedinta operativa, ca asteapta raspuns de la SC Hidroelectrica, cu privire la demersurile sale privind preluarea microhidrocentralei de pe teritoriul comunei Vladesti.

„Am luat legatura cu Ion Sima, directorul Hidroelectrica Valcea, si astept sa imi dea raspunsul pe care il doresc. Vreau sa preiau centrala de mica putere de la Vladesti si sa o pun pe picioare, impreuna cu conducta de la Cheia. E pacat de faptul ca sta dezafectata si nu produce nimic”, afirma Calea.

Primarul comunei Vladesti, Sorin Ghita, a declarat ca avea alte planuri mult mai indraznete pentru ceea ce ramasese din barajul de la fosta microhidrocentrala, „insa nerealizabile pe fond de criza. Ideea domnului Calea, tehic vorbind, este excelenta”.

Centrala de la Vladesti este scoasa din uz de mai bine de zece ani, turbinele si lacul fiind colmatate. Pe vremuri, pe langa faptul ca producea energie electrica, era folosita si sa regleze debitul de apa al raului Olanesti in municipiul Ramnicu Valcea, iar micul lac de acumulare era folosit ca zona de agrement de multi ramniceni, fiind situat doar la 4 km de oras.