CJ Vâlcea va cumpăra teren ca să construiască un complex turistic în cadrul Ansamblului Muzeal Nicolae Bălcescu

Consiliul Judeţean Vâlcea a alocat 40.000 de lei din excedentul bugetului judeţean pentru achiziţionarea unui teren în comuna Nicolae Bălcescu pe care va fi construit cu complex turistic şi de agrement, au anunţat reprezentanţii forului vâlcean.

Potrivit sursei citate, viitorul complex va fi integrat în Ansamblul Muzeal Nicolae Bălcescu, intenţia autorităţilor fiind să pună în valoare acest monument istoric de categoria A şi să atragă cât mai mulţi turişti în zonă.

“Muzeul Memorial Nicolae Bălcescu, care urmează să beneficieze de lucrări complexe de restaurare şi reabilitare, devine un punct de atracţie turistică şi culturală. Investiţia într-un complex turistic şi de agrement vine să completeze oferta turistică şi să deschidă Valea Topologului cu frumuseţile sale către cei dornici să petreacă timp liber în aer curat şi un peisaj superb. Dealurile care străjuiesc Valea Topologului şi zăvoiul pot oferi momente deosebite de relaxare prin plimbări lungi şi organizarea unor ieşiri în natură pentru turiştii interesaţi. Vom face o mapă cu toate obiectivele turistice care merită vizitate”, a precizat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Muzeul Memorial Nicolae Bălcescu a intrat în reabilitare în acest an, printr-un proiect în valoare de aproximativ 11,4 milioane de lei, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 2020. Printre investiţiile prevăzute în acest proiect se află consolidarea, restaurarea şi amenajarea Conacului Bălceştilor şi a bisericii de lemn din curtea muzeului, precum şi amenajarea peisagistică a parcului conacului, ce se întinde pe o suprafaţă de 1,8 hectare, termenul pentru finalizare a acestor lucrări fiind sfârşitul anului 2021. AGERPRES