Consiliul Judetean Valcea s-a intrunit, miercuri, in sedinta extraordinara pentru aprobarea unor hotarari pe probleme de mediu si pentru o rectificare pozitiva a bugetului alocat Regiei de Drumuri si Poduri.

Primul punct de pe ordinea de zi a fost cel privind sesiunea de proiecte pe care Ministerul Mediului a elaborat-o, reprezentand impadurirea terenurilor agricole degradate.

„Valcea se afla pe primul loc in tara in clasamentul alunecarilor de teren, de aceea ar trebui ca fiecare unitate administrativ-teritoriala sa grabeasca depunerea de documentatii. In primul rand, nu este necesara cofinantarea, deci proiectele sunt finantate exclusiv din bani europeni, de aceea nu trebuie ratata aceasta sesiune”, a declarat Ion Calea, presedintele CJ Valcea.

Totodata, el s-a aratat nemultumit de termenul destul de scurt pe care Ministerul Mediului l-a alocat pentru depunerea proiectelor. „Initial, termenul limita a fost 27 septembrie, apoi a fost prelungit cu inca trei zile. Tot foarte putin, mai ales pentru un asemenea proiect care sunt convins ca priveste intreaga tara si raspunde celor mai multe solicitari din partea administratiilor locale. Eu voi insista pentru o prelungirea a acestui termen”, mai spune Calea.

In ceea ce priveste cel de-al doilea punct de pe ordinea de zi, s-au trecut in evidenta lucrarile executate de Regia Judeteana de Drumuri si Poduri, regie aflata in subordinea CJ. Bugetul regiei a fost suplimentat cu aproximativ 1,07 milioane lei.