CJ Tulcea va continua demersurile pentru atragerea finanţărilor necesare proiectelor din judeţ

Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Victor Tarhon, refuză să comenteze intenţia omologului său din Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, de a organiza o grevă administrativă, ca urmare a faptului că cei mai mulţi bani de la bugetul central sunt alocate administraţiilor locale din judeţele conduse de membri PDL. Potrivit declaraţiei premierului Emil Boc făcute în timpul unei vizite la Tulcea, judeţul Tulcea s-ar afla pe locul al III-lea în ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene.

“Nu uit la ce m-am angajat în campania electorală – că voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru ca ce înseamnă infrastructură rutieră edilitară să se dezvolte în ritm dinamic. Au fost o mulţime de oportunităţi şi prea puţine din ele ne-au scăpat (…). Locul III mă îngrijorează şi mă obligă, pentru că este ca în sport – e greu să ajungi dar şi mai greu este să te menţii, iar provocările sunt de varii motive, în condiţiile în care ritmul accesării fondurilor guvernamentale este destul de scăzut, pentru că bugetul este în suferinţă. Şi mă gândesc că nici 2011 nu va fi extrem de favorabil intenţiilor noastre demonstrate prin cele 171 de proiecte, din care 34 ale CJ. Asta nu înseamnă că nu voi accelera ritmul în ceea ce priveşte identificarea oricărei soluţii pentru a aduce bani în Tulcea, bani care să se vadă în drumuri, alimentări cu apă, canalizări, obiective social-culturale şi nu numai’, a declarat sâmbătă preşedintele CJ, Victor Tarhon.


Încă din timpul campaniei electorale, făcând referire la problemele judeţului Tulcea, preşedintele CJ, care este în acelaşi timp şi preşedintele organizaţiei judeţene a PDL, Victor Tarhon menţiona că singura soluţie a acestora o reprezintă fondurile guvernamentale şi cele structurale. Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, PSD, a declarat vineri că ia în calcul organizarea unei greve administrative, pe motiv că cei mai mulţi bani de la bugetul central merg spre administraţiile locale din judeţele conduse de membri PDL. ‘Singura grijă a celor care guvernează ţara este să dea bani la primarii lor. Noi avem un sigur judeţ PDL-ist în regiunea noastră, judeţul Tulcea, şi cei mai mulţi bani merg acolo, pentru că acolo au ei preşedinte de CJ şi primar. Vom studia legea şi vom vedea cum putem organiza această grevă administrativă. Avem şi noi, probabil, drept la grevă spontană’, a declarat Gheorghe Bunea Stancu. AGERPRES