Un parc de distracţii cu o suprafaţă de 70 de hectare ar putea fi construit de Consiliul Judeţean Timiş la Parţa, lângă municipiul Timişoara, locaţia fiind stabilită de către consilierii judeţeni.

Proiectul nu dispune încă de sursele de finanţare, dorindu-se de către conducerea CJ Timiş să fie accesate fonduri europene.

Conform proiectului, acest parc tematic va fi complementar, ca atracţie turistică, cu viitorul spaţiu expoziţional care se va construi la Parţa şi unde vor fi expuse părţi din vestigiile şantierelor arheologice locale.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a declarat că se doreşte ca acest parc să fie unul tematic, care să îmbine ştiinţa şi tehnologia cu distracţia, mai ales că terenul este deja gândit ca zonă de agrement, nemaifiind nevoie de un plan urbanistic zonal.

„Va fi un parc de distracţii tematic, poate avea şi componentă acvatică, încă studiem concepte şi avem mai multe variante. Mergem şi pe o variantă pentru care ne-am inspirat din Futuroscope de Poitiers, acel parc imens (din Franţa, n.r.), dar putem merge şi pe varianta Tivoli din Copenhaga, care îmbină activităţile în aer liber cu tot ceea ce are un parc de distracţii în adevăratul sens al cuvântului.

Căutăm un concept care să se muleze pe nevoile şi posibilităţile de aici. Ne gândim şi la o componentă medicală, de tratament şi recuperare, să vedem cum putem folosi şi apa geotermală”, a afirmat Alin Nica. AGERPRES