CJ Timiş are în portofoliu 17 proiecte pe fonduri UE, în diferite faze, însumând 75 milioane de euro

Consiliul Judeţean Timiş derulează în momentul de faţă 17 proiecte pe fonduri europene, care însumează 75 de milioane de euro şi care se află în diferite faze, domeniile principale de investiţii fiind infrastructura rutieră, de educaţie şi de sănătate.

“Din cele 17 proiecte pe care le derulăm pe fonduri europene, 11 sunt în implementare, trei au fost finalizate şi câte unul se află în faza de post-contractare, de evaluare şi de pregătire. Ca domenii prioritare pe care s-a axat CJ sunt infrastructura, respectiv, şase proiecte cu valoare totală de 210 milioane de lei pentru modernizări de drumuri judeţene, educaţia, cu modernizări şi extinderi ale unor şcoli speciale din subordine, sănătatea cu 60 de milioane de lei pentru Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean şi noua maternitate. Tot aici avem şi investiţii pentru ISU şi pentru cultură”, a declarat preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra.

Potrivit acestuia, studiul de fezabilitate pentru maternitatea care se va ridica în arealul Spitalului Judeţean s-a finalizat şi s-a transmis Biroului de cooperare România – Ungaria. Pentru a scurta termenele, CJ Timiş a demarat deja licitaţia pentru proiectare şi execuţie, fără a avea semnătura contractului de finanţare, pentru că legea permite acest lucru. Noua clinică va avea ca element de noutate procedura de fertilizare in vitro şi va avea termen de execuţie doi ani din momentul încheierii contractului.

Pe lângă proiectele cu finanţare europeană, administraţia timişeană are în derulare proiecte cu susţinere financiară guvernamentală şi din bugetul propriu în valoare de 145 de milioane de lei, care vizează lucrări de construire, modernizare sau extindere a unor drumuri judeţene. Zece dintre aceste proiecte sunt vitale pentru legăturile dintre localităţi ale judeţului, între Timişoara şi comune periurbane ale căror locuitori muncesc în reşedinţa de judeţ, legătura dintre Timişoara şi Aeroportul Internaţional “Traian Vuia”, dar şi din zonele subalpine cu vad turistic, apreciate ca destinaţii turistice pentru anul 2021, al Capitalei Culturale Europene. AGERPRES