Consiliul Judetean Teleorman a majorat cu l8 milioane lei imprumutul bancar intern pe termen lung, de 40 milioane lei, contractat in luna august a anului trecut. Presedintele CJ, Liviu Nicolae Dragnea, a declarat ca banii se vor folosi pentru asigurarea prefinantarii si cofinantarii unor proiecte care beneficiaza de fonduri externe nerambursabile.
Intre cele 12 obiective de interes judetean, derulate in prezent cu finantare nerambursabila si documentatii tehnico-economice aprobate, se afla „Sistemul integrat de management al deseurilor din Teleorman” si „Fluidizarea traficului la punctul de control trecere frontiera Turnu Magurele-Nikopol (Bulgaria) prin reabilitarea primara a Drumului Judetean 546”.

De asemenea, prin programe Phare se reabiliteaza infrastructura rutiera afectata de inundatii si se modernizeaza drumul dintre orasul Videle si DN 61 in zona Milcovatu (Giurgiu). Printr-un alt proiect s-a obtinut o finantare europeana pentru realizarea „Master planului privind refacerea si reabilitarea capitalului natural al solului in judetul Teleorman”.