Consiliul Judeţean Sibiu a lansat procedura de licitaţie pentru elaborarea studiului de fezabilitate în vederea amenajării unei pistei de biciclete în microregiunea Mărginimea Sibiului, între localităţile Sibiu – Poplaca – Orlat – Cristian, zonă circulată intens şi cu potenţial semnificativ de dezvoltare economică şi turistică.

Cei interesaţi pot depune ofertele până în data de 7 iunie 2022, ora 15, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

„Pista de biciclete va avea o lungime de aproximativ 20 de km, fiind cea mai lungă pistă pe care Consiliul Judeţean Sibiu îşi propune să o realizeze în următoarea perioadă. Acesta va fi amenajată în ampriza drumurilor judeţene :DJ 106 R, DJ 106 D, DJ 106 J şi DJ 106 E, care leagă localităţi mai sus menţionate. Valoarea estimată a contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate, precum şi a altor documentaţii şi studii necesare în stabilirea traseului, se ridică la suma de 230.000 lei fără TVA, fondurile fiind alocate din bugetul local al judeţului Sibiu. Proiectanţii vor elabora documentaţiile în termen de 6 luni de la semnarea contractului şi emiterea ordinului de începere”, se precizează în comunicat.

În cazul în care, în cadrul studiului de fezabilitate se va stabili că pista de biciclete va fi amenajată pe ambele sensuri de mers, benzile vor avea o lăţime de circa 1,5 metri pe sens, iar dacă soluţia propusă va fi ca această să se construiască doar pe un singur sens al drumului judeţean, banda de rulare va avea o lăţime de aproximativ 3 metri, potrivit CJ Sibiu.

„Prin această investiţie vom crea pentru sibienii pasionaţi de ciclism, dar şi pentru turiştii care ne vor vizita, soluţii alternative de mobilitate nemotorizate pentru un sistem de transport durabil, cu emisii scăzute de dioxid de carbon. Ne dorim ca judeţul Sibiu să devină cu adevărat o destinaţie turistică atractivă, în care ai oportunitatea de a te bucura de frumuseţile naturii, să fie susţinute de o infrastructură adaptată la standardele europene şi sigură”, a declarat preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Anul acesta, cu sprijinul fondurilor de la bugetul local al judeţului, CJ Sibiu va elabora studii de fezabilitate în vederea amenajării a încă 17 km de pistă de biciclete, între localităţile: Sibiu – Răşinari (2 km), Sibiu- Cisnădioara (5 km) şi Sibiu – Ocna Sibiului (10 km). Contractele au fost semnate în lunile martie şi aprilie 2022, valoarea acestora ridicându-se la suma totală de peste 270.000 lei fără TVA.

De asemenea, în luna aprilie 2022, CJ Sibiu a emis ordinul de începere, iar constructorul a demarat lucrările pentru amenajarea pistei de biciclete de pe DJ 105 G, între localităţile Avrig şi Mârşa. Această investiţie este realizată cu sprijinul fondurilor europene. AGERPRES