Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, a anunţat că a fost lansat anunţul de intenţie privind achiziţia lucrărilor de execuţie pentru noul spital judeţean, cel mai mare proiect public postdecembrist şi totodată cel mai dorit proiect de sibieni, evaluat la 500 de milioane de euro.

Anunţul va fi publicat pe SEAP, dar şi în Jurnalul Uniunii Europene.

„A fost trimis spre publicare în SEAP, dar şi în Jurnalul Uniunii Europene, anunţul prin care Consiliul Judeţean Sibiu transmite intenţia de achiziţii de lucrări, de construire şi echipamente pentru noul spital judeţean. După ce a fost transmis acest anunţ, paşii care urmează sunt următorii: dacă anunţul va fi publicat astăzi, termenul poate să fie de 5-6 zile, în 30 de zile vom transmite spre publicare anunţul de participare în SEAP. După care sperăm că termenele vor fi scurte (…) şi vom putea publica în 5 septembrie anunţul de participare, după care se vor depune ofertele până în octombrie, iar analiza va dura în funcţie de numărul ofertelor depuse (…) vom aloca timpul pentru analiza acestora. (…) Valoarea acestui proiect este estimată de 500 de milioane de euro, practic cea mai mare investiţie pe care judeţul Sibiu a avut-o cel puţin de la Revoluţie până în prezent”, a declarat preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Potrivit preşedintelui CJ Sibiu, viitorul spital este proiectat nu doar cu o clădire nouă, dar şi dotări de ultimă generaţie.

„Ne dorim ca prin proiectul noului spital să aducem sibienilor, şi nu numai, mai mult decât o clădire nouă şi dotări de ultimă generaţie. Viziunea noastră este de a aduce prin toate mijloacele pacientul în centrul atenţiei: modul de organizare, sistemul de informatizare, designul de interior, condiţiile de cazare la standarde europene, precum şi toate facilităţile de care dispune clădirea să se îmbine perfect cu o calitate ridicată a actului medical, prin grija medicilor şi a tuturor celor care vor lucra aici. Ne dorim un spital în care pacienţii să vină cu încrederea că vor avea parte de un act medical de calitate, acces la aparatură performantă, fiind trataţi de personal medical calificat. Să simtă că vor fi într-un spaţiu care vindecă”, a mai spus Daniela Cîmpean. AGERPRES