Consiliul Judeţean Sibiu a lansat licitaţia pentru elaborarea studiului de prefezabilitate pentru varianta ocolitoare a Sibiului pe zona de Sud, valoarea estimată a contractului fiind de 290.000 lei fără TVA.

„Consiliul Judeţean Sibiu a lansat miercuri, licitaţia pentru elaborarea studiului de prefezabilitate care va sta la baza investiţiei privind varianta ocolitoare Sibiu Sud. Toţi cei interesaţi sunt aşteptaţi să îşi depună oferta până în data de 2 octombrie 2019, ora 15. Valoarea estimată a contractului se ridică la suma de 290.000 lei fără TVA, iar perioada de realizare a studiului de prefezabilitate este de 60 de zile. Terenul pe care se doreşte realizarea obiectivului de investiţii aparţine de patru unităţi administrativ teritoriale: municipiul Sibiu, oraşul Cisnădie, comuna Cristian şi comuna Şelimbăr”, a arătat Consiliul Judeţean Sibiu, într-un comunicat de presă.

Purtătorul de cuvânt al CJ Sibiu, Ioana Căpăţînă, a precizat că din punct de vedere juridic, terenurile aparţin statului român, pentru obiectivele de interes naţional existente în zonă (drumuri naţionale, infrastructură de îmbunătăţiri funciare, gaze naturale cu presiune înaltă, linii electrice aeriene cu tensiune înaltă), unităţilor administrativ teritoriale, pentru domeniul public sau privat al acestora şi persoanelor fizice şi/sau juridice care au proprietăţi în zonă.

„Din punct de vedere economic, terenurile aparţin în general extravilanului şi intravilanul celor patru unităţi administrativ teritoriale. Terenurile private vor fi expropriate pentru cauză de utilitate publică, pe coridorul de expropriere”, se mai menţionează în informarea CJ Sibiu. AGERPRES