Rezultatele unui proiect derulat in parteneriat de Consiliul Judetean (CJ) Salaj si primariile din Aalten (Olanda) si Swidnik (Polonia) au fost evaluate la Zalau.
Presedintele CJ Salaj, Tiberiu Marc, a declarat ca proiectul face parte din programul Logo East, finantat de Guvernul Olandei, iar principalul sau scop consta in imbunatatirea capacitatii autoritatilor locale de a atrage fonduri structurale si de coeziune. In ceea ce priveste partea romana, prin proiect a fost pregatita o echipa de sase formatori, specializati in atragerea de finantari europene si in aplicarea proiectelor mari finantate din fonduri structurale.

Cei sase formatori romani au participat, alauri de colegii lor din celelalte doua tari, la stagii de pregatire in domeniul managementului public si al managementului fondurilor europene, stagii care au avut loc pe rand in toate cele trei tari. Reprezentantii partii olandeze, Luuk Boessenkool si Theo te Linde, au precizat ca valoarea proiectului a fost de 92.000 de euro, din care 55.000 de euro reprezinta granturi, iar din partea ramasa, 70% din bani au fost asigurati de Primaria Aalten.

Tiberiu Marc si oaspetii olandezi au aratat ca un alt rezultat al proiectului care s-a incheiat este si pregatirea unui alt proiect de finantare, prin care sa fie obtinute fonduri destinate imbunatatirii serviciilor de ingrijire de la Centrul de recuperare neuropsihica din Jibou si specializarii personalului din unitatea de protectie sociala. De asemenea, partenerii olandezi vor derula o actiune de evaluare a directiilor de dezvoltare a judetului Salaj, iar cooperarea dintre cele doua parti vizeaza inclusiv atragerea de investitori olandezi in zona Salajului.