Consiliul Judeţean Prahova a depus spre finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) un proiect în valoare de aproape 150 de milioane de lei care vizează realizarea unui campus modern pentru învăţământul dual, informează biroul de presă al instituţiei.

Proiectul „Consorţiu Academic Mehedinţeanu Petroleum – PH01CAMP” va fi implementat de Consiliul Judeţean Prahova, care este lider de proiect, Universitatea Petrol – Gaze Ploieşti, Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu Ploieşti şi OMV Petrom SA.

Campusul ar urma să fie realizat în localitatea Tătărani, aflată în imediata apropiere a municipiului Ploieşti, şi va include locuri de cazare, bază sportivă, locuri de relaxare şi agrement, laboratoare cu dotări ultramoderne şi clădiri administrative.

„Investiţiile în construirea campusurilor profesionale integrate pentru învăţământul profesional şi tehnic, pentru acces la educaţia bazată pe inovaţie, creativitate şi specializare inteligentă, vor conduce la întărirea legăturii cu mediul economic şi social. Astfel, vor fi impulsionate şi diversificate tipurile duale de formare profesională. Totodată, investiţiile vor contribui atât la dezvoltarea cadrului de formare profesională în campus şi în întreprinderile partenere, cât şi la valorificarea în parteneriat a resurselor. Ecosistemele industriale locale şi regionale vor fi sprijinite cu viitorii angajaţi, absolvenţi sau persoane recalificate, care vor deţine competenţe relevante pentru noile tendinţe de pe piaţa forţei de muncă. În plus, prin intermediul granturilor de care vor beneficia Consorţiile nou constituite vor fi disponibile măsuri de sprijin, pentru atragerea în special a elevilor şi studenţilor care au oportunităţi economice reduse şi care, datorită ofertei constând într-un parcurs flexibil şi continuu, vor putea să obţină o calificare şi acces la o instituţie de învăţământ superior”, arată CJ.

Bugetul proiectului este de 149.352.292 lei, iar durata de implementare va fi până la 30 iunie 2026. AGERPRES