CJ Prahova a incheiat un protocol de colaborare cu provincia italiana Bari

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si reprezentantii provinciei italiene Bari au semnat, pe 19 martie, un protocol de colaborare.
Cooperarea dintre cele doua parti se va axa pe dezvoltarea economica, educatie, serviciile sociale si de sanatate, cultura, gestionarea situatiilor de urgenta si a calamitatilor, dar si pe protectia mediului si infrastructura.

“Semnam, azi, un protocol de colaborare prin care speram sa invatam modul in care Italia a devenit una dintre principalele zone ale Europei prin accesarea, la capacitate maxima, a intregului pachet de fonduri europene”, a declarat Mircea Cosma, presedintele CJ Prahova.

Unul dintre reprezentantii delegatiei italiene, Vicenzo Calderone, asesor pentru politici comunitare al provinciei Bari, a afirmat ca a identificat deja cateva teme de cooperare economica. “Ne preocupa foarte mult filiera graului dur, nu numai in ceea ce priveste cultura acestuia, ci si din punctul de vedere al logisticii si prelucrarii”, a mentionat oficialul italian.

In ceea ce priveste segmentul educational, a fost semnat un acord cu colaborare cu Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti, pentru constituirea unui nucleu de formare profesionala, astfel incat, pentru inceput, un profesor si trei studenti vor putea intra intr-un program de schimb de experienta.

Construirea celui mai mare centru pentru energii verzi din aceasta parte a Europei la Valea Calugareasca, Mizil sau Ciorani este unul dintre proiectele de viitor pe care cele doua parti le au in vedere. Protocolul semnat la sediul CJ Prahova are o valabilitate de cinci ani, existand posibilitatea de a fi prelungit.