Majoritatea consilierilor judeţeni din Neamţ a aprobat contractarea unui împrumut în valoare de 100 milioane lei pe o perioadă de 10 ani, pentru continuarea unor proiecte deja începute dar rămase fără finanţare din partea Guvernului.

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, a declarat că valoarea finanţării tăiată de Executiv este de 520 milioane lei. Consilierii judeţeni de la PNL şi USR PLUS s-au abţinut de la vot, însă proiectul a trecut cu majoritatea de la PSD, PMP, ALDE, PRO România şi PP-USL.

„Am crezut că odată cu terminarea campaniei electorale, în Consiliul Judeţean nu se va mai face politică de partid, ci pentru nemţeni. Din nefericire, liberalii şi aliaţii lor de la USR-PLUS demonstrează cât de mult urăsc acest judeţ. De aproape 2 ani, de când guvernează, judeţul nostru nu a primit niciun leu pentru dezvoltare, ba, mai mult, au fost tăiaţi fără niciun regret, 520 milioane de lei, bani cu care am fi rezolvat multe dintre problemele judeţului. (…)Banii sunt necesari pentru investiţii deja începute şi care trebuie terminate, pentru a se evita deteriorarea lor”, a afirmat, într-o postare pe Facebook, Ionel Arsene.

Arsene a subliniat că este pentru prima dată când în calitate de preşedinte al CJ Neamţ se vede nevoit să contracteze un credit. „Timp de 4 ani, în primul mandat de preşedinte, nu am făcut niciun împrumut, ci am achitat datoriile făcute de către predecesorii mei. Cu toate acestea, am reuşit să facem investiţii promise de politicieni timp de 30 de ani, care nu au fost realizate până la mine”, a adăugat Ionel Arsene.

Preşedintele CJ Neamţ a acuzat şi faptul că în Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu sunt prevăzute fonduri pentru construirea unui nou spital judeţean.

„Deşi am discutat personal cu liderii celor două formaţiuni şi mi-au promis că vor sprijini construirea noului spital judeţean prin PNRR, nu au făcut nimic în acest sens. Avem banii necesari pentru studiul de fezabilitate de la fostul Guvern PSD şi tot ce era de făcut consta în includerea obiectivului în programul depus la Bruxelles”, a mai spus preşedintele CJ Neamţ. AGERPRES