Conducerea Consiliul Judetean Mures a anuntat ca intentioneaza extinderea Parcului Industrial de la Vidrasau cu inca 15 hectare, pentru a satisface solicitarile venite din partea agentilor economici interesati se investeasca.
Vicepresedintele CJ Mures, Alexandru Petru Fratean, a spus ca in prezent in Parcul Industrial mai sunt disponibile noua hectare din suprafata construibila de 29 hectare, dar ca solicitarile sunt mult mai mari. „Ne gandim la o extensie iar terenul din prelungirea Parcului Industrial va fi destinat extinderii zonei industriale. Pana la sfarsitul anului vom avea in PIM aproximativ 3.000 de angajati, conform angajamentelor asumate prin proiectul PHARE” – a aratat Fratean.

El a spus ca SC Parc Industrial Mures SA a finalizat negocierile si a semnat contracte de concesiune cu noua companii pentru suprafete de teren din perimetrul PIM de peste 11,5 hectare. Valoarea totala a investitiilor care vor fi realizate in urma semnarii celor noua contracte este de aproximativ 40 milioane de euro si, conform documentelor depuse, numarul total de angajari se va ridica la 1.400. Termenul de finalizare a investitiilor este sfarsitul anului 2008. „In aceasta perioada, SC Parc Industrial Mures SA se afla in curs de finalizare a negocierilor pentru un numar de inca patru contracte, cu alte patru companii din Romania si strainatate”, a mentionat presedintele CJ Mures, Lokodi Edita Emoke.

Ea a sustinut ca suprafata solicitata in aceste cazuri este de 5,5 hectare iar numarul locurilor de munca promise in urma investitiilor este de inca 450. Pana in prezent, cea mai mare investitie din Parcul Industrial Mures este cea a Grupului MOBEXPERT, in valoare de 21,5 milioane de euro, in urma careia la Vidrasau va fi construita cea mai moderna fabrica de mobila din estul Europei. Domeniile in care restul firmelor contractante isi vor desfasura activitatea sunt prelucrarea lemnului, productia biodiesel si serviciile conexe activitatilor de productie, cum ar fi cablurile auto.