containere.jpgConsiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi implementează un proiect de gestionare a deşeurilor menajere în valoare de aproximativ 97,1 milioane de lei, din care 72,7 milioane sunt fonduri nerambursabile obţinuţi de la Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Sectorial – Mediu, a declarat luni, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei, Aladin Georgescu.

Potrivit sursei citate, proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor solide în judeţul Mehedinţi”, derulat din vara anului 2013 şi având termen de finalizare luna decembrie a acestui an, are ca obiect dezvoltarea unei infrastructuri moderne de gestionare a deşeurilor la nivelul tuturor localităţilor mehedinţene, astfel încât să se asigure protecţia mediului, respectarea legislaţiei europene şi creşterea nivelului serviciilor publice în domeniu.

„Pentru realizarea acestor obiective prioritare s-a început construcţia unor staţii de transfer a deşeurilor în oraşele Orşova, Baia de Aramă, Strehaia şi Vînju Mare, a unui centru şi a unei staţii de tratare a deşeurilor în comuna Malovăţ, unde acestea se vor sorta în vederea obţinerii de compost. Acesta se va valorifica şi recicla”, a precizat Georgescu.

Şeful CJ Mehedinţi a afirmat că proiectul respectiv mai prevede închiderea în perioada următoare a a trei depozite de deşeuri neconforme şi eliminarea/transportarea reziduurilor rezultate de la staţia de sortare în depozitul municipiului Drobeta Turnu Severin din comuna Izvoru Bîrzii.

„Beneficiarii acestui proiect sunt toţi cetăţenii şi entităţile comerciale din judeţul Mehedinţi. Noul sistem de gestionare a deşeurilor menajere, după finalizarea investiţiilor, va trebui să aibă capacitatea de a colecta peste 100.000 tone anual de la populaţie şi aproximativ 200.000 tone din zonele urbane”, a mai adăugat Georgescu. AGERPRES