Consiliul Judeţean Mehedinţi va aloca peste 14,6 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de modernizare, conservare şi restaurare a Complexului Muzeului Regiunii Porţile de Fier din Drobeta Turnu Severin, a declarat preşedintele instituţiei, Aladin Georgescu.

Potrivit sursei citate, dacă nu s-ar lua această măsură ar exista riscul ca Uniunea Europeană să ceară returnarea sumei de 12 milioane de euro, nerambursabilă, cu care a finanţat proiectul de reabilitare a respectivei infrastructuri muzeale şi transformarea ei în produs cultural cu destinaţie turistică.

„Investiţiile la complexul muzeal au demarat în baza unui contract de finanţare devenit operabil începând cu 24 decembrie 2009. Lucrările prevăzute în documentaţiile tehnice trebuiau executate în 32 de luni. Din păcate, din cauza unor probleme neprevăzute care au dus la sistarea lor, una dintre acestea fiind descoperirea arheologică a amfiteatrului roman, doar 80% din proiect a fost realizat”, a precizat Georgescu.

El a spus că până la începutul semestrului II al anului 2016, CJ Mehedinţi, cu surse proprii, va efectua restul lucrărilor care vor fi împărţite în 11 loturi astfel încât, în urma licitaţiilor care urmează să se deruleze în această lună, tot atâtea firme de construcţii să atace fronturile de lucru rămase de finalizat. AGERPRES