Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş va participa, în următoarele două luni, la patru evenimente destinate promovării judeţului în ţară şi străinătate: „Ziua Naţionale a României la Bruxelles şi Londra„, „Târgul de Turism al României – ediţia de toamnă„, „Crăciun în Maramureş, ediţia a X-a” şi Aniversarea a 25 de ani de la înfiinţarea Consiliului Judeţean Maramureş.

Cele patru evenimente sunt bugetate şi vor avea loc atât în judeţul Maramureş, cât şi în străinătate. Practic, dorim o mai bună vizibilitate a Maramureşului atât pe componenta turistică, dar şi pe cea culturală. Suntem deja o zonă specifică destinaţiilor de vacanţă, indiferent de sezon, atât pentru români cât şi pentru străini, iar oferta extrem de bogată şi originală cuprinde obiective de patrimoniu natural, cultural, unice pentru această parte a ţării. Evenimentele pe care CJ le susţine au scopul precis de a întări convingerea că Maramureşul este un filon bogat în care arhaicul încă se mai păstrează, iar turismul este în continuă dezvoltare„, a declarat preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea.

Acesta a subliniat că identitatea culturală şi tradiţiile vor fi promovate în cadrul unui mai amplu proiect, cu evenimente organizate de Ziua Naţională a României la Bruxelles şi Londra. „Ne concentrăm pe ideea-forţă ‘Maramureşul, destinaţie turistică’. Punem în valoare resursele deţinute şi căutăm să descoperim altele noi. Evenimentele care vor fi organizate de noi în Bruxelles şi Londra vor pune în evidenţă meşteşugurile populare, frumuseţea portului popular, dansurile şi cântecele, obiceiurile şi tradiţiile populare atât de bine păstrate în timp. Sunt doar câteva dintre lucrurile care trebuie să fie cunoscute în ţară, dar şi în străinătate, iar toate împreună formează brandul Maramureş(…)publicul care siguranţă va participa la asemenea evenimente în cele două capitale ni-l dorim potenţial turist în judeţ, dar prin acţiunile noastre venim şi în sprijinul agenţiilor de profil, care oferă Maramureşul ca destinaţie de vacanţă”, a spus Gabriel Zetea.

Potrivit acestuia, administraţia judeţeană va participa la cele patru evenimente de promovare – „Ziua Naţionale a României la Bruxelles şi Londra”, „Târgul de Turism al României – ediţia de toamnă”, „Crăciun în Maramureş, ediţia a X-a” şi Aniversarea a 25 de ani de la înfiinţarea Consiliului Judeţean Maramureş – cu o echipă special pregătită, pe durata lunilor noiembrie-decembrie, „Fiecare prezenţă a noastră la târgul de turism a fost un real succes pentru economia locală în domeniu, a precizat Gabriel Zetea. El a menţionat că ediţia jubiliară a evenimentului „Crăciun în Maramureş”, care v-a avea loc în preajma sărbătorilor de iarnă, se va desfăşura în mai multe localităţi rurale şi urbane din judeţ.

De asemenea, în cadrul evenimentului „Aniversarea a 25 de ani de la înfiinţarea Consiliului Judeţean Maramureş”, instituţia va organiza o întâlnire festivă cu toţi consilierii care au deţinut această funcţie de-a lungul celor 25 de ani de activitate a instituţiei. AGERPRES