CJ Maramureş include producătorii tradiţionali în strategia de promovare a judeţului

Preşedintele CJ Maramureş, Zamfir Ciceu, a declarat că sprijinirea producătorilor tradiţionali face parte din strategia de promovare a judeţului.

“Participarea unui grup de 11 producători tradiţionali la Târgul Săptămâna Verde din Berlin, încheiat recent, ne-a convins că Maramureşul deţine un patrimoniu valoros care trebuie sprijinit şi promovat. Producătorii tradiţionali deţin secretul multor reţete care, din păcate, azi prea puţin se mai folosesc. Produsele acestora – preparate din carne, produse lactate, produse de panificaţie, legume, fructe, produse apicole – sunt căutate atât pe piaţa liberă cât şi în târgurile organizate. Eu consider că producătorii tradiţionali reprezintă emblema judeţului care merită a fi sprijiniţi, promovaţi”, a spus Zamfir Ciceu.

Majoritatea producătorilor agricoli din Maramureş, inclusiv cei specializaţi în culturi şi produse bio, sunt reprezentaţi prin Asociaţia Producătorilor Tradiţionali şi Ecologici, organizaţie care le asigură prezenţa în târgurile din ţară şi străinătate.

În municipiul Baia Mare, autorităţile locale au pus la dispoziţia producătorilor tradiţionali un spaţiu în aer liber, în zona centrală a oraşului pentru a-şi putea valorifica bunurile agroalimentare. De asemenea, producătorii agricoli intenţionează să-şi amenajeze un magazin propriu în care să-şi valorifice produsele atestate, în conformitate cu legislaţia. O mare parte dintre producătorii tradiţionali asigură pe bază de comandă o parte dintre alimentele necesare unor pensiuni, moteluri şi hoteluri din judeţ. AGERPRES