maramures_deseuri.jpgAdministraţia Consiliului Judeţean Maramureş a semnat miercuri contractul de finanţare pe un grant european destinat proiectului de management integrat al deşeurilor. Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, a declarat într-o conferinţă de presă că odată cu semnarea contractului de finanţare în valoare de 63 de milioane de euro procedura de execuţie a investiţiei intră în linie dreaptă.
„Este cel mai important contract de finanţare semnat în ultimii ani pentru judeţul Maramureş. Credem că toate lucrurile vor decurge bine, iar pe 16 februarie va avea loc licitaţia de selectare a executantului. Au fost deja efectuate achiziţiile pe partea de proiectare şi asistenţă tehnică şi urmează partea de audit. După aceste pas lansăm secţiunea de management al proiectului urmat de începerea construcţiei. Dacă proiectantul îşi va respecta termenul contractual de predare a proiectului, respectiv 2 februarie, imediat vom lansa procedura de achiziţie publică. Proiectul este al doilea ca mărime din judeţ, după cel de apă-canal şi cred că are cea mai valoare din ţară la o astfel de categorie. Am speranţa că totul va decurge în termeni normali”, a spus Zamfir Ciceu.

Primarul comunei Fărcaşa, Ioan Stegerean, pe teritoriul căreia urmează să fie amplasată investiţia, a precizat că peste cel mult trei luni administraţia locală va începe construcţia şi amenajarea unui drum ocolitor spre viitorul complex de prelucrare a deşeurilor menajere. „Din primăvară, probabil peste trei luni, demarăm conform obligaţiilor contractuale construcţia drumului care va permite accesul auto spre locul unde e prevăzută amplasarea investiţiei. Am încredere că buna înţelegere cu CJ Maramureş va funcţiona mai departe pentru a termina investiţia şi alte prevederi prevăzute în contractul dintre părţi”, a spus Ioan Stegerean.

„Este cel mai important contract de finanţare semnat în ultimii ani pentru judeţul Maramureş. Credem că toate lucrurile vor decurge bine, iar pe 16 februarie va avea loc licitaţia de selectare a executantului. Au fost deja efectuate achiziţiile pe partea de proiectare şi asistenţă tehnică şi urmează partea de audit. După aceste pas lansăm secţiunea de management al proiectului urmat de începerea construcţiei. Dacă proiectantul îşi va respecta termenul contractual de predare a proiectului, respectiv 2 februarie, imediat vom lansa procedura de achiziţie publică. Proiectul este al doilea ca mărime din judeţ, după cel de apă-canal şi cred că are cea mai valoare din ţară la o astfel de categorie. Am speranţa că totul va decurge în termeni normali”, a spus Zamfir Ciceu. Primarul comunei Fărcaşa, Ioan Stegerean, pe teritoriul căreia urmează să fie amplasată investiţia, a precizat că peste cel mult trei luni administraţia locală va începe construcţia şi amenajarea unui drum ocolitor spre viitorul complex de prelucrare a deşeurilor menajere. „Din primăvară, probabil peste trei luni, demarăm conform obligaţiilor contractuale construcţia drumului care va permite accesul auto spre locul unde e prevăzută amplasarea investiţiei. Am încredere că buna înţelegere cu CJ Maramureş va funcţiona mai departe pentru a termina investiţia şi alte prevederi prevăzute în contractul dintre părţi”, a spus Ioan Stegerean.

Consiliul Judeţean Maramureş a achiziţionat o suprafaţă de teren în apropierea comunei Lăpuşel pentru construirea sistemului integrat de prelucrare a deşeurilor, însă locuitorii au respins propunerea CJ de amplasare a obiectivului în vecinătate astfel încât a fost nevoie de identificarea unui nou amplasament. Zamfir Ciceu a declarat că terenul aflat în proprietate va fi utilizat cel mai probabil pentru alt gen de investiţie. AGERPRES