Consiliul Judeţean Maramureş a semnat, pe 18 noiembrie, contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar primei centuri de ocolire a municipiului Baia Mare, a declarat preşedintele instituţiei, Ionel Bogdan.

„Este un proiect important pentru Maramureş. Drum Pod Invest vor fi cei care vor executa studiul de fezabilitate pentru acest proiect. După multe discuţii, documente, parteneriate încheiate, am reuşit să derulăm achiziţia publică pentru acest obiectiv important, centura metropolitană. Contractul semnat azi de execuţie a studiului de fezabilitate are câteva etape şi anume va trebui să ne fie prezentată varianta cea mai bună raportată la soluţia optimă şi cost pe care o vom prezenta Ministerului Transportului pentru a fi acceptată. Vor trebui făcute toate studiile şi vor identifica culoarul de expropriere, lucru extrem de important. Termenul de execuţie este de şase luni de zile. Această centură va începe din Buşag, cu un nod rutier în zona UAC, se va intersecta cu Drumul Expres pe care îl avem în licitaţie şi se va intersecta cu DN1C Dej-Baia Mare, DJ182 Baia Mare – Şomcuta Mare, DN18 Baia Mare – Târgu Lăpuş şi DN18 Baia Sprie – Sighetu Marmaţiei”, s spus Ionel Bogdan.

Municipiul Baia Mare deţine trei variante de drumuri ocolitoare care nu mai corespund traficului rutier aflat în creştere. AGERPRES