CJ Maramureş a încheiat contractul pentru deszăpezirea drumurilor judeţene pe durata iernii

Consiliul Judeţean Maramureş a încheiat un contract cu Societatea Drumuri şi Poduri S.A., din subordinea instituţiei, pentru deszăpezirea drumurilor judeţene în sezonul rece 2017 – 2018, a declarat directorul societăţii, Gheorghe Popan Dorca.

Azi am încheiat contractul prin care asigurăm întreţinerea drumurilor judeţene pe durata sezonului rece. De asemenea, am încheiat şi procedura de achiziţie de sare pentru o cantitate de 5.000 de tone şi, conform graficului, aprovizionarea celor şapte baze de deszăpezire existente la nivelul judeţului Maramureş a început încă din 16 octombrie“, a spus Popan Dorca.

El a precizat că au fost distribuite cantităţi importante de sare la bazele de lucru montane care asigură întreţinerea drumurilor judeţene. “Am distribuit deja 250 de tone de sare, iar în bazele montane mai avem în stoc aproximativ 200 de tone de material antiderapant şi nisip. Totodată, am încheiat contractul şi pentru nisip, referindu-ne aici la o cantitate de 6.250 de metri cubi. În zonele montane avem deja două echipaje pregătite să intervină în orice moment pentru deszăpezirea drumurilor judeţene, în caz de necesitate”, a precizat Gheorghe Popan Dorca.

Preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat că a fost luată în calcul orice posibilitate de intervenţie pe principalele drumuri judeţene, în cazul unei ierni dificile. “Avem peste 800 km de drumuri judeţene în administrare şi cred că trebuie să fim pregătiţi pentru orice posibilitate de intervenţie, în cazul unei ierni dificile. Am luat în calcul orice posibilitate, inclusiv cum trebuie să procedăm în cazul unor ninsori abundente, temperaturi scăzute sau copaci doborâţi sub greutatea zăpezii pe carosabil. Există şi experienţa anilor trecuţi, şi consider că întreaga echipă de la Drumurile Judeţene este pregătită să intervină în caz de necesitate. Deţinem şi utilajele necesare, sunt toate echipate corespunzător, au fost efectuate revizii tehnice, materialul antiderapant contractat şi o parte pe stoc, deci se poate lucra în condiţii optime”, a spus Zetea.

Societatea Drumuri şi Poduri S.A. Maramureş se află în subordinea CJ Maramureş, iar cele mai dificile intervenţii ale drumarilor pe timpul iernii sunt pe arterele de circulaţie care traversează Munţii Gutâi şi Munţii Ţibleşului. AGERPRES