Dezvoltarea economică a judeţului Maramureş este strâns legată de înfiinţarea parcurilor industriale, a afirmat preşedintele CJ, Ionel Bogdan, în contextul în care consilierii judeţeni au votat în unanimitate proiectul de hotărâre privind înfiinţarea Societăţii Comerciale Parcuri Industriale Maramureş SA.

Totodată, s-a aprobat un buget de 5.000.000 lei ca aport la capitalul social al societăţii.

„Azi am venit în faţa consilierilor judeţeni cu o propunere importantă pentru dezvoltarea economică a judeţului. Primul pas a fost făcut. Am înfiinţat această societate care va gestiona tot ce ţine de implementarea acestui obiectiv. Am discutat cu potenţiali investitori şi cu administraţiile publice locale care deţin terenuri pretabile pentru dezvoltarea de parcuri industriale. Urmează să definitivăm parteneriatele cu unităţile administrativ teritoriale din judeţ. Până la ora actuală am identificat terenuri pe raza municipiului Baia Mare, dar şi la Recea, Dumbrăviţa, Groşi, Şomcuta, Fărcaşa, Sighetu Marmaţiei şi Târgu Lăpuş”, a precizat Ionel Bogdan.

Pentru încurajarea dezvoltatorilor să investească în Maramureş se are în vedere ca în fiecare regiune geografică să facă demersurile necesare pentru amenajarea parcurilor industriale, ştiinţifice sau tehnologice.

„Acest obiectiv este foarte important pentru mine. Astfel, pentru realizarea acestuia avem în vedere accesarea fondurilor europene sau dacă va fi nevoie alocarea financiară din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Maramureş. Avem în vedere dezvoltarea parcurilor industriale în toate regiunile judeţului, în ţara Codrului, ţara Lăpuşului, Chioar şi în Maramureşul istoric (zone etnografice locale – n.red,). Fiecare investiţie în parcuri industriale înseamnă o creştere a bugetelor locale, a bugetului judeţului Maramureş, dar, în primul rând, creşterea nivelului de trai şi a bunăstării maramureşenilor”, a spus Ionel Bogdan.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş a menţionat că pune un accent deosebit pe dezvoltarea infrastructurii rutiere.

„Proiecte precum realizarea centurii metropolitane, aşa numita variantă ocolitoare a municipiului Baia Mare, varianta ocolitoare a municipiului Sighetu Marmaţiei, realizarea drumurilor expres sau reabilitarea drumurilor judeţene sunt în etape avansate de lucru, fiind proiecte foarte importante pentru a oferi toate condiţiile pentru investitori şi pentru locuitorii judeţului”, a subliniat Ionel Bogdan.

În urmă cu zece ani, administraţia municipiului Baia Mare a anunţat public lansarea a două posibile parcuri industriale, însă nicio investiţie n-a mai fost pornită. AGERPRES