Reprezentantii Consiliului Judetean Iasi vor ataca in instanta decizia guvernului privind transferarea centrelor medico-sociale in subordinea consiliilor judetene.
Ion Serbina, secretarul general al Consiliului Judetean Iasi, considera ca OU 120 din 12 decembrie 2006, emisa de Guvern, este ilegala si anticonstitutionala. In opinia acestuia, Guvernul si-a depasit cu mult competentele. „Guvernul a transferat centrele medico-sociale in subordinea consiliilor judetene,dar nu a indicat care va fi sursa de finantare a acestora. In plus, actul normativ a fost emis la o zi de la aprobarea bugetului pentru 2007 de catre Parlament, iar noi nu am prevazut astfel de cheltuieli in bugetul nostru”, a spus Ion Serbina.

In judetul Iasi functioneaza patru centre medico-sociale care au, in total, aproximativ 100 de angajati. Medicii si asistentele medicale risca sa nu isi primeasca salariile intrucat centrele respective nu mai sunt subordonate Casei Asigurarilor Judetene de Sanatate, ci Consiliului Judetean,care nu a trecut in bugetul sau centrele medico-sociale si plata angajatilor, incepand din acest an.