Reprezentantii Consiliului Judetean Iasi au depus la sediul Agentiei de Dezvoltare a Regiunii Nord-Est Piatra Neamt documentatia pentru primele proiecte care vor primi finantare europeana in cadrul Programului Operational Regional (POR).
Purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Iasi, Sebastian Tataru, a declarat ca a fost depusa documentatia a doua proiecte in cadrul POR – Axa 2, care face referire la imbunatatirea infrastructurii de transport local si regional. „Fondurile care vor fi alocate CJ Iasi sunt nerambursabile. CJ Iasi este primul din Regiunea de Nord-Est si din tara care depune proiecte in cadrul programului POR”, a afirmat Tataru.

Potrivit acestuia, a fost depusa documentatia pentru reabilitarea drumului care face legatura intre judetele Iasi si Botosani, in lungime de 38,34 km. Valoarea lucrarilor este de 18,85 milioane de euro.Al doilea proiect vizeaza reabilitarea drumului care face legatura intre judetele Iasi si Suceava, in lungime totala de 39 km. Lucrarile pentru acest drum sunt in valoare de 18,57 milioane de euro.

Un al treilea proiect pentru care urmeaza a fi depusa documentatia in zilele urmatoare vizeaza reabilitarea a 48,2 km din drumul care leaga judetele Iasi si Vaslui. Din lungimea drumului, 39,5 km se afla pe teritoriul judetului Iasi si 8,7 km pe teritoriul judetului Vaslui.
Conform documentatiei, valoarea proiectului este de 19,64 milioane de euro.