Consiliul Judeţean Hunedoara a obţinut o finanţare pentru achiziţia de microbuze electrice şcolare destinate transportului elevilor, valoarea fondurilor alocate proiectului ridicându-se la peste 30 milioane lei, a informat administraţia judeţeană.

Proiectul este finanţat prin Ministerul Educaţiei, din fonduri alocate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Educaţia şi îmbunătăţirea condiţiilor de transport se numără printre priorităţile noastre imediate, iar existenţa unei axe de finanţare pentru microbuze şcolare ne-a oferit posibilitatea de a aplica pentru achiziţia acestor mijloace de transport moderne şi ecologice”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

Potrivit acestuia, judeţului Hunedoara i-au fost alocate peste 30 de milioane de lei. În prima tranşă, vor fi achiziţionate microbuze şcolare electrice pentru 23 de primării din mediul rural, în valoare de aproape 6 milioane de lei.

„Apreciem foarte mult efortul şi munca depusă de către conducerea şi serviciul de specialitate din cadrul CJ Hunedoara în realizarea Proiectului referitor la achiziţionarea de microbuze şcolare pentru 23 de UAT- uri. Astfel se creează premisele pentru a asigura accesul la şcoală al elevilor în condiţii optime”, a declarat inspectorul şcolar general al judeţului Hunedoara, prof Maria Ştefănie.

Conform autorităţilor, proiectul de achiziţie a microbuzelor electrice şcolare vine în sprijinul elevilor care fac naveta şi care vor avea condiţii de transport mult îmbunătăţite. De asemenea, astfel se realizează o reţea de transport verde, dotată la standarde înalte, inclusiv cu staţii de încărcare a vehiculelor, mai precizează informarea transmisă de CJ Hunedoara. AGERPRES