CJ Harghita militeaza pentru promovarea turismului din Secuime

borboly_csaba1.jpgModelul de Destinatii Turistice (MDT) ar trebui utilizat si in Secuime, atragand pe muntele Harghita turistii din Ungaria care vor sa schieze.

Acestea a fost concluzia intalnirii din 8 decembrie pe care a avut-o Borboly Csaba, presedintele Consiliului Judetean Harghita, cu Kovacs Miklos, secretarul de stat turistic al Ministerului Autoritatilor Publice din Ungaria, fostul colaborator al firmei Siotur din regiunea Balaton.

Borboly Csaba a facut o paralela intre regiunea Secuimii si Balaton si a accentuat faptul ca, in opinia lui ar fi utila acceptarea metodei MDT si in regiunea Harghita.

O alta tema importanta a intrunirii a fost gasirea unei solutii pentru acceptarea cecurilor de vacanta emise in Ungaria in regiunea Secuimii. Presedintele Consiliului Judetean a negociat in privinta celor de mai sus, precum si privind sustinerea turismului si a investitiilor din domeniul turismului.

Borboly Csaba a afirmat ca utilizarea mai eficienta a ofertelor turistice din Secuime ar fi benefica atat pentru situatia turismului din Secuime cat si pentru portmoneul turistilor din Ungaria, mai ales in sezonul de iarna, cand ar trebui ajuns la situatia in care turistii maghiari care vor sa schieze sa nu-si cheltuie banii pe partiile din Austria, ci pe muntele Harghita.