Consiliul Judeţean Harghita a dedicat tinerilor anul 2018 şi a anunţat, joi, că suma alocată pentru proiecte de tineret se ridică la 250.000 lei, în creştere faţă de anul precedent.

Biroul de presă al instituţiei a precizat că se organizează concursul de proiecte pentru tineret pentru anul 2018, asociaţiile şi fundaţiile putând obţine finanţare pentru programe de sprijinire, educaţie şi divertisment.

Potrivit sursei citate, un accent important în cadrul programelor de tineret se pune pe „Şcoala naturii”, scopul fiind ca această iniţiativă să ia amploare, iar copiii şi tinerii să petreacă mai mult timp în aer liber, pentru a-şi îmbunătăţi cunoştinţele practice.

„Scopul principal al anului tineretului este schimbarea atitudinii şi motivarea tinerilor în a-şi crea un viitor pe tărâmurile natale. Prin intermediul programului Şcoala naturii dorim să ducem cât mai mulţi tineri în natură, respectiv să se organizeze activităţi de orientare şi consiliere în carieră”, a afirmat Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, citat de Biroul de presă al instituţiei.

Pot depune solicitări de finanţare persoane juridice fără scop patrimonial – asociaţii, fundaţii ori organizaţii care desfăşoară activitate în domeniul tineret pe raza administrativ-teritorială a judeţului Harghita sau culte religioase. AGERPRES