CJ Harghita a votat bugetul pe 2019: aproape jumătate din fonduri sunt destinate dezvoltării

Consiliul Judeţean Harghita a votat pe 8 aprilie bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2019, aproape jumătate din fonduri fiind destinată proiectelor de dezvoltare a judeţului. Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat că bugetul pe 2019 este de 300 milioane de lei şi vizează dezvoltarea judeţului, în diverse domenii.

“Este un buget foarte optimist şi realist. Avem un buget de 300 de milioane de lei, la care adăugăm un angajament bugetar de aproape 700 milioane de lei, aşadar intenţia noastră de a dezvolta pentru care aşteptăm şi urmărim căi de finanţare, prin Fondul Suveran de Investiţii, prin Compania Naţională de Investiţii, prin PNDL viitor şi prin programe europene viitoare”, a declarat presei Borboly Csaba.

Acesta a precizat că se va pune accent pe pregătirea de proiecte pentru perioada ce finanţate 2021-2027 a Uniunii Europene, dar şi pe investiţii în infrastructură, în sănătate, în dezvoltarea satelor mici şi atragerea tinerilor către locurile natale.

Potrivit lui Borboly Csaba, aproape jumătate din cei 300 de milioane de lei vizează proiectele de dezvoltare, acesta punctând faptul că în judeţ investiţiile vor fi foarte multe şi vor acoperi multe domenii.

În ceea ce priveşte cheltuielile pentru funcţionarea unităţilor subordonate, s-au asigurat sumele necesare până la sfârşitul lunii septembrie, în speranţa că Guvernul va mai aloca fonduri în acest an, în special pentru domeniul sociale.

“Este vorba de cheltuielile pentru funcţionarea unităţilor subordonate, din care cea mai mare cheltuială este Direcţia pentru Protecţia Copilului. Vom susţine până în 30 septembrie, pentru că s-a văzut şi anul trecut că Guvernul, cumva, a reuşit să primească fonduri. Eu cred că dacă toată suma alocăm acum pentru servicii sociale şi nu facem nicio dezvoltare, atunci degeaba ne dă Guvernul la finele anului banii înapoi, pentru că judeţul nu se dezvoltă. Aşadar, suntem optimişti şi credem că Guvernul va găsi resurse pentru a completa sumele la capitolul social”, a conchis Borboly Csaba. AGERPRES