beianu_dumitru_.jpgConsilierii judeţeni din Giurgiu au aprobat, joi, în şedinţă extraordinară, sprijinirea financiară a persoanelor aflate în dificultate din judeţ, care vor să îşi realizeze instalaţii interioare de încălzire termică în sistem de distribuţie pe orizontală.

”Vrem să ne implicăm în realizarea branşamentelor pe orizontală, este o temă pe care o promovăm de câţiva ani şi noi, şi conducerea Societăţii Comerciale Uzina Termoelectrica (SCUT) şi primarul municipiului Giurgiu, dat fiind faptul că centrala termoelectrică, cazanele şi celelalte componente ale capacităţii de producţie ale SCUT au rămas în domeniul public al judeţului”, a declarat Dumitru Beianu, preşedintele CJ Giurgiu.

El a spus că acest proiect se poate aplica pentru locuitorii municipiului Giurgiu sau din localităţile Mihăileşti şi Bolintin Vale, care vor să apeleze la distribuţia pe orizontală a agentului termic, astfel încât cetăţenii care îşi plătesc facturile de energie termică la zi să nu mai sufere din cauza vecinilor care au datorii. În urma acestui proiect, fiecare cetăţean va beneficia de contorizare individuală, iar, potrivit lui Beianu, astfel vor fi reduse şi pierderile din sistemul de alimentare cu energie termică.


Dumitru Beianu a mai spus că CJ va aloca suma de 500.000 de lei pentru persoanele şi familiile defavorizate care vor să îşi realizeze un sistem de distribuţie pe orizontală şi fondurile pot fi suplimentate în funcţie de solicitări. Persoanele cu venituri reduse care vor apela la acest proiect vor primi un sprijin financiar din partea Consiliului Judeţean de 50% din valoarea realizării branşamentelor, iar banii vor fi luaţi din plata pentru pachetul de acţiuni al SCUT Giurgiu făcută de noul proprietar al acestei societăţi. AGERPRES