Consiliul Judeţean Dolj şi Primăria Craiova înfiinţează, în comuna Coşoveni, parcul industrial Oltenia Business Park, pe un teren în suprafaţă totală de peste 180 de hectare, acesta urmând să devină cea mai mare platformă economică din sudul României, realizată de autorităţile publice locale.
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, demersul vizează dezvoltarea economică a municipiului Craiova şi a judeţului Dolj prin atragerea de investitori care vor putea beneficia de toate facilităţile pentru a crea locuri de muncă.
„Pentru noi este un moment deosebit şi pot spune că este cea mai importantă investiţie în ceea ce înseamnă infrastructura de dezvoltare economică. Pornim la un drum la capătul căruia vom realiza cel mai mare parc industrial din sudul României. Suntem într-un parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova. Ca dimensiune, noul parc are 180 de hectare, de departe cel mai mare, şi vom încerca să atragem investitori care să aducă plusvaloare, atât din punct de vedere economic, cât şi din cel al înfiinţării de locuri de muncă. Dacă mergem conform graficului, rezidenţii vor beneficia de utilităţi aduse la poarta fabricii, dar şi de tot suportul pe care cele două autorităţi, Consiliul Judeţean Dolj şi Primăria Municipiului Craiova, îl vor putea oferi. Este un parteneriat care înseamnă dezvoltare economică pentru Dolj şi pentru Craiova. Noul parc se află la zece kilometri de intrarea în oraş, ceea ce pentru investitori şi pentru forţa de muncă reprezintă o ofertă mai mult decât atractivă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile.
Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a afirmat că pentru noua structură de afaceri şi-au manifestat deja interesul aproape 20 de agenţi economici, care au şi depus solicitări în acest sens.
„Este un pas foarte important pe care l-am făcut astăzi. În sfârşit, avem cele 180 de hectare de teren necesare pentru a dezvolta cel de-al treilea parc industrial. Celelalte două sunt pline, iar High-Tech Industry Park chiar îşi caută forţă de muncă, pentru că, deşi în Craiova procentul şomajului este sub unu la sută, în restul judeţului este mai mare. Noul parc se va realiza în comuna Coşoveni şi sigur vom extinde transportul public către aceasta în momentul în care noua platformă economică va deveni funcţională. Până atunci urmează să accesăm fonduri europene, astfel încât să putem ajunge în situaţia de a le oferi investitorilor utilităţi aduse până la poarta fabricii, dar şi tot ceea ce este necesar într-un parc industrial. Am pierdut câteva oportunităţi în ultimii ani, pentru că au fost firme importante care ne-au întrebat despre terenuri de dimensiuni mari, iar noi nu le aveam pentru a le pune la dispoziţie. Acum putem să-i rechemăm şi să ajungem acolo unde ne dorim cu toţii: cel mai mic şomaj şi facilităţi pentru angajaţii care vor deservi parcul. La ora actuală, avem 19 agenţi economici care ne-au depus cereri pentru a beneficia de un loc în acest parc industrial şi urmează să facem toate demersurile, astfel încât să-l dezvoltăm în viitorul apropiat”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu. AGERPRES