Consiliul Judeţean Dolj a decis să aloce în acest an suma de 15,67 milioane lei din creditele interne contractate în ultimii doi ani pentru continuarea lucrărilor la Centrul Internaţional „Constantin Brâncuşi”, proiect amânat de autorităţile judeţene după ce a pierdut finanţarea europeană.

CJ Dolj a decis în ultima şedinţă ca anul acesta din suma de 22,48 milioane lei pe care o mai are la dispoziţie din cele două împrumuturi contractate de la Ministerul Finanţelor în 2015 (47,52 milioane lei pe 15 ani) şi în 2017 (6,8 milioane lei pe 20 de ani) să aloce 15,67 milioane lei pentru finanţarea lucrărilor la proiectul Centrul Internaţional „Constantin Brâncuşi”, iar diferenţa de 6,8 milioane euro pentru continuarea lucrărilor la alte cinci proiecte: restaurarea culei Cernăteşti şi a Culei Isvoranu-Geblescu; modenizarea drumului judeţean Craiova-Cetate, pe circa 70 km, transformarea monumentului istoric Casa Dianu într-un muzeu al exilului românesc şi modernizarea serviciilor publice de sănătate în regiunea transfrontalieră Dolj (România) – Vratsa (Bulgaria).

CJ Dolj a pierdut anul trecut finanţarea europeană pentru Centrul Internaţional „Constantin Brâncuşi”, după ce firma constructoare – o societate din Italia care a câştigat iniţial licitaţia – a tergiversat lucările care trebuiau finalizate până la 31 decembrie 2015, motiv pentru care administraţia judeţeană a acţionat-o în instanţă pentru recuperarea prejudiciului.

Pe 6 decembrie 2017, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat că a semnat un contract de peste 23 milioane lei, TVA inclus, cu o asociere de firme tot din Italia – asociere formată din societăţile Manelli Impresa S.R.L. – Scotta S.R.L.-, care a câştigat noua licitaţie pentru finalizarea lucărilor de construcţie a Centrului Internaţional „Constantin Brâncuşi”, iar banii necesari pentru derularea investiţiei sunt asiguraţi din bugetul judeţului. AGERPRES