Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a anunţat, luni, că va da în judecată compania Enel pentru modul defectuos în care remediază avariile produse în urma viscolului şi zăpezii, zeci de localităţi fiind de sâmbătă fără curent.

”Am hotărât ca atât Consiliul Judeţean, în numele localităţilor şi al cetăţenilor judeţului Constanţa, cât şi RAJA să dăm în judecată această companie care este privată şi care îşi permite să-şi bată joc de cetăţenii judeţului Constanţa. (…) Viscolul s-a terminat sâmbătă spre duminică dimineaţa şi nu sunt în stare să intervină în timp real conform legii şi obligaţiilor asumate. Obligaţiile sunt că pe vreme extraordinar de grea trebuie să intervină în mediul urban în 12 ore, în mediul rural în 24 de ore şi în situaţii de forţă majoră în 72 de ore. (…) Din păcate, această companie italiană nu a avut suficiente echipe de intervenţie, utilaje şi echipamente ca să poată interveni rapid în tot judeţul”, a declarat, într-o conferinţă de presă, reprezentantul CJ Constanţa.

Nicuşor Constantinescu a spus că l-a sesizat pe ministrul Economiei că Enel Dobrogea nu a făcut la timp investiţiile necesare, nerespectând contractul de privatizare. ”Este o bătaie de joc. Au blocat dispeceratul Enel Dobrogea ca să nu dea curs reclamaţiilor şi ele au fost date pe 112”, a afirmat preşedintele CJ care a făcut public numărul de telefon mobil al directoarei Enel Dobrogea pentru a o suna cetăţenii care au de făcut reclamaţii.

Potrivit lui Constantinescu, reprezentanţii italieni ai Enel nu i-au răspuns la telefon pentru că sunt la schi şi ”nu au nicio treabă cu românii”. Un număr de 37 de localităţi din mediul rural din judeţul Constanţa au rămas fără electricitate de sâmbătă, zi în care, în urma viscolului şi ninsorii, 77 de localităţi au rămas fără curent electric. Fără electricitate, mai multe staţii de pompare a apei potabile, ce aparţin Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) Constanţa, nu au putut funcţiona, în prezent 17 localităţi continuând să fie fără apă. AGERPRES