Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, a inaugurat pe 20 aprilie noul Centru cultural multifuncţional educativ pentru tineret Jean Constantin, o investiţie în valoare de 9,5 milioane lei finalizată după cinci ani de la începerea lucrărilor de amenajare.

În cuvântul inaugural, preşedintele administraţiei judeţene, Horia Ţuţuianu, a declarat că speră ca noul centru cultural să devină cât mai repede un punct de reper în zona manifestărilor expoziţionale şi a spectacolelor, de teatru şi proiecţiilor de film ori a concertelor.

„Proiectul, al cărui termen de execuţie a fost depăşit, din păcate, cu doi de zile, din cauza unor modificări de proiect, a constat în reabilitarea şi modernizarea fostului Cinematograf Republica şi transformarea sălii de spectacole într-un centru cultural multifuncţional, dedicat în special tinerilor şi celor care se simt tineri, la orice vârstă” – a declarat Ţuţuianu.

Preşedintele CJ Constanţa a mai precizat că valoarea toată a lucrărilor de modernizare a fost de aproximativ 9,5 milioane de lei, din care 2 milioane de lei contribuţia administraţiei judeţene.

Noul Centru multifuncţional pentru tineret dispune de o sală de spectacole cu 700 de locuri, cu scenă şi ecran de proiecţie panoramic şi două săli de expoziţie, foaier, garderobe şi spaţii de alimentaţie publică. AGERPRES