bica radu.jpgVicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica, a participat recent la o intalnire organizata la Bucuresti cu reprezentantii Ministerului Mediului si ai consortiului KOKS – Enviroplan – Epem – Romair, grup caruia i-a fost atribuita asistenta tehnica a proiectului Sitemul Integrat de Management al Deseurilor.

Urmare a celor discutate in cadrul intalnirii si a adreselor ulterioare trimise de catre Consiliul Judetean Cluj, Ministerul Mediului a informat Consiliul Judetean Cluj, in calitate de beneficiar final al proiectului, asupra modificarii termenelor pentru etapele urmatoare.

Astfel, Consultantul va pregati documentele de licitatie si proiectul tehnic pentru inaintare pe data de 30 noiembrie pentru versiunea initiala si 7 decembrie pentru versiunea finala. Consultantul se va ocupa cu verificarea specificatiilor tehnice si va inainta Ministerului un act aditional cu modificarile programului intrucat schimbarea care are loc la nivelul judetului Cluj va avea efect si asupra elaborarii documentatiei pentru alte judete, precum si a calendarului de plati.

„Este un nou castig pentru noi, in sensul in care, urmare a demersurilor noastre permanente, termenele de realizarea a acestui important proiect au fost devansate cu cinci luni, ceea ce ne face optimisti ca vom implementa acest proiect in termenele stabilite”, considera vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, d-nul Radu Bica.
Reamintim ca prin H.G.R. nr. 349/2005 privind depozitarea deseurilor, se impune ca depozitele neconforme situate in judetul Cluj sa isi sisteze activitatea, dupa cum urmeaza: Pata Rat si Cetan Dej pana la data de 16 iulie 2010, iar depozitele de la Gherla, Campia Turzii, Huedin, Turda pana la data de 16 iulie 2012.

Proiectul SISTEMUL INTEGRAT DE MANAGEMENT AL DESEURILOR, este derulat prin P.O.S. Mediu in cadrul AXEI PRIORITARE 2 “Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deseurilor si reabilitarea siturilor istorice contaminate”, si prevazut a se finanta prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Conform master planului elaborat de consultant valoarea proiectului este de 42,72 de milioane de euro, din care 35 de milioane asigurate prin POS Mediu, restul sumei fiind cofinantarea care va fi sustinuta de judetul Cluj.

Articol realizat de Mariana Semcu.