CJ Cluj înfiinţează, în premieră naţională, un cluster în domeniul educaţiei

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a aprobat, în şedinţa sa de luni, participarea la înfiinţarea primului cluster din ţară în domeniul educaţiei.

Clujul, primul judeţ din ţară care înfiinţează un cluster în domeniul educaţiei. Consiliul Judeţean Cluj a aprobat în cadrul şedinţei ordinare de luni, 31 august 2020, participarea judeţului Cluj, în calitate de membru fondator, la constituirea Asociaţiei ‘Cluster de educaţie C-EDU’. Iniţiativa a fost lansată în contextul situaţiei actuale, generată de pandemia cu coronavirus, care a adus, din nou, în prim plan nevoia coagulării tuturor actorilor locali -Consiliul Judeţean Cluj, Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Inspectoratul Şcolar Judeţean, universităţile clujene şi mediul privat de învăţământ, într-o singură structură, în vederea conectării educaţiei cu mediul economic şi de business“, se arată într-un comunicat trimis, luni, de CJ Cluj.

Scopul principal al asociaţiei este de a acţiona ca un “spaţiu de dialog şi colaborare între principalii actori implicaţi în educaţie, în vederea îmbunătăţirii accesului elevilor şi studenţilor la structuri educaţionale şi formative” şi de a creşte calitatea proceselor educaţionale.

Viziunea Clusterului de Educaţie C-EDU este cea a unui ecosistem educaţional conectat şi competent, care pune în centrul proceselor educaţionale elevul/studentul, asigurându-i instrumentele şi dezvoltarea abilităţilor care îl vor transforma într-un membru al societăţii empatic şi participant activ la structurarea comunităţii. În cadrul Asociaţiei vor acţiona atât reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ universitar şi preuniversitar, cât şi companii din Cluj-Napoca şi Transilvania, reprezentanţi ai mediului de afaceri local şi regional“, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, lansarea oficială a “Clusterului de educaţie C-EDU” este preconizată pentru data de 6 octombrie 2020, dată la care este celebrată şi Ziua internaţională a educaţiei. AGERPRES