Consiliul Judeţean Cluj anunţă că, până în aprilie 2023, ar urma să fie finalizată construirea celei mai moderne şcoli speciale din ţară, printr-o finanţare din fonduri europene.

„Cea mai modernă şcoală specială din ţară se construieşte la Cluj. Noul sediu al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, tot mai aproape de finalizare. Construirea noului sediu al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Cluj-Napoca, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană implementat de Consiliul Judeţean Cluj, înaintează în ritm alert. Astfel, lucrările la noul corp de clădire, alcătuit din trei zone cu funcţiuni distincte, se află într-un stadiu avansat, fiind complet realizate partea de structură şi cea de zidărie”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de CJ Cluj.

Potrivit sursei citate, noul sediu al unităţii de învăţământ va dispune de o grădină senzorială amplasată pe acoperiş, unică la nivel naţional, de un spaţiu special destinat hidroterapiei, precum şi de amenajarea unui loc de joacă şi pentru activităţi în aer liber, iar termenul maxim de finalizare a investiţiei este luna aprilie a anului 2023.

„A fost deja ridicată clădirea ce va găzdui cea mai modernă şcoală specială din ţară iar lucrările continuă în ritm susţinut. Ne bucură faptul că vom reuşi, cu ajutorul fondurilor europene, să oferim tinerilor cu cerinţe educative speciale condiţii optime de terapie şi studiu. Prin intermediul acestui proiect, judeţul Cluj va reprezenta un model din prisma dotărilor ultramoderne şi a beneficiilor puse la dispoziţia elevilor şi profesorilor unei şcoli speciale”, declarat, conform comunicatului, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe. AGERPRES