CJ Cluj beneficiaza de sprijinul Guvernului in vederea realizarii obiectivului de investitii TETAROM II

In sedinta de guvern de pe 29 noiembrie, Consiliului Judetean Cluj i s-a alocat suma de 29 de miliarde de lei vechi, bani care vor fi folositi pentru realizarea infrastructurii spre locatia parcului industrial TETAROM II.
Terenul de 12 ha situat langa depoul de tramvaie din capatul B-dului Muncii va fi vandut, conform hotararii plenului Consiliulu Judetean Cluj, societatii EMERSOM pentru construirea a cinci hale de productie pentru regulatoare de gaz si motoare electrice de mici dimensiuni, precum si a unui centru de cercetare cu aproximativ 250 de specialisti. Investitia totala este estimata la circa 75 de milioane de euro, din care 25 de milioane de euro in primul an. Conform negocierilor purtate cu reprezentantii EMERSON, Consiliul Judetean Cluj s-a obligat sa asigure introducerea utilitatilor si sa realizeze drumurile de acces in parc.

Marius Nicoara, presedintele Consiliului Judetean Cluj, multumeste premierului Calin Popescu Tariceanu pentru rapiditatea cu care Guvernul a raspuns solicitarii de a sprijini autoritatile locale in sensul atragerii investitorilor straini si realizarea de noi locuri de munca. De asemenea, Marius Nicoara multumeste parlamentarilor de Cluj, respectiv deputatilor Gratiela Iordache si Horea Uioreanu, care si-au unit eforturile cu cele ale Consiliului Judetean Cluj si care au intervenit in favoarea urgentarii alocarii acestor fonduri.