tise_alin.jpgConsiliul Judeţean Cluj are în derulare sau în pregătire din fonduri europene proiecte în valoare de peste 500 de milioane de euro. Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că la această dată instituţia pe care o conduce are în derulare opt proiecte, în valoare de 311 milioane de euro.

De asemenea, CJ Cluj a depus spre finanţare la autorităţile de management şase proiecte, în valoare de 20 de milioane de euro, la care se adaugă alte 20 de proiecte care sunt în pregătire şi a căror valoare se ridică la 181,5 milioane de euro.

Printre proiectele aflate în derulare se numără modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchiţele – Prislop – Ic Ponor, reabilitarea şi modernizarea Ambulatoriului corp F Hidroterapie al Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, reabilitarea şi modernizarea sistemului de apă-canal Cluj şi extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj.

Printre proiectele aflate în pregătire se numără cel legat de Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor, Pista de decolare-aterizare de 3.500 m a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, crearea infrastructurii pentru înfiinţarea unui Centru Judeţean Comunitar, modernizarea infrastructurii fizice în Parcul etnografic „Romulus Vuia” – Secţia în aer liber Cluj-Napoca, înfiinţarea parcului industrial TETAROM IV. Cele mai importante proiecte sunt cele legate de Sistemul integrat al deşeurilor, care are o valoare estimată de 71 de milioane de euro şi cel privind construirea pistei de 3.500 metri a aeroportului, care are o valoare estimată de 79 de milioane de euro plus TVA.

Pentru mai multe detalii privind stadiul proiectelor cu finanţare externă ale CJ Cluj, puteţi descărca aici documentul complet