CJ Cluj a inaugurat primul complex de recuperare pentru copiii cu handicap sever

cjcluj_centru_1.jpgDirectia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) si Consiliul Judetean Cluj au inaugurat, luni, primul complex de recuperare adresat in special copiilor cu handicap sever.

“Inauguram, in premiera pentru judetul Cluj, un complex de recuperare pentru copilul cu handicap sever si profund. Acest complex se adreseaza tuturor copiilor cu handicap din judetul Cluj, iar serviciile si dotarile de care dispunem sunt la standarde europene”, a declarat, la inaugurare, directorul excutiv al DGASPC, Monica Filip.

Investitia este de aproape 4 milioane de lei, din care 1,5 milioane au fost suportati din bugetul CJ Cluj, iar aproape 2,5 milioane provin de la Fundatia SERA. Noul complex are 50 de locuri dispuse in trei case de tip familial si intr-un centru de recuperare. Copiii cu cele mai severe dizabilitati pot beneficia gratuit de servicii de kinetoterapie, fizioterapie si logopedie la cele mai inalte standarde. Consiliul Judetean Cluj prin DGASPC va asigura cheltuielile de administrare si functionare a noului centru. AGERPRES

cjcluj_centru_2.jpg