CJ Caraş-Severin va avea, în noua sa organigramă, un post de administrator public şi o Direcţie de dezvoltare

Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au votat, marţi, în şedinţă ordinară, o altă organigramă a forului executiv judeţean, care va avea, ca noutate, un post de administrator public şi o Direcţie de dezvoltare.

La nivelul aparatului propriu al CJ s-au înfiinţat câteva structuri noi, cu specificaţia că toate aceste structuri nu se creează cu creşterea numărului de personal. Adică, suntem pe acelaşi număr de personal la care are dreptul CJ, aprobat de către Instituţia Prefectului. Cea mai importantă modificare o reprezintă înfiinţarea unei Direcţii de dezvoltare, în care au fost incluse servicii şi compartimente care erau în alte direcţii, la nivelul Direcţiei financiare, fiind vorba de Compartimentul investiţii, Serviciul de achiziţii publice, Serviciul de proiecte europene, cel de proiecte cu finanţare naţională, componenta de monitorizare a serviciilor sociale. Toate acestea au fost preluate de către direcţia ce va avea exact acest scop, de dezvoltare a judeţului Caraş-Severin“, a declarat preşedintele CJ Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

Acesta a considerat că înfiinţarea Direcţiei de dezvoltare este necesară pentru buna desfăşurare a activităţii aparatului propriu pe care o are în vedere pentru următorii ani. În opinia preşedintelui CJ, noua direcţie va oferi un plus în accesarea de fonduri şi în buna derulare a investiţiilor ce se doresc a fi făcute la nivelul judeţului, iar modelul a fost luat de la alte Consilii judeţene.

Pe de altă parte, în cadrul aparatului propriu al Consiliului Judeţean Caraş-Severin se înfiinţează funcţia de administrator public. Această funcţie se va ocupa în conformitate cu legislaţia în vigoare, prin stabilirea unor criterii şi scoaterea postului la concurs, afirmă Silviu Hurduzeu.

În ceea ce priveşte Direcţia de administrare a patrimoniului public şi privat al judeţului Caraş-Severin, aceasta va fi împărţită. Componenta care ţine de patrimoniu se arondează aparatului propriu de specialitate al CJ, iar ceea ce rămâne se va ocupa doar de drumurile judeţene. “Am considerat că este necesară această rupere, pentru ca acea direcţie să se ocupe doar de drumurile din judeţul Caraş-Severin. Nu vreau să repet care este starea drumurilor în acest moment, pentru că o ştim cu toţii. O să vedem în şedinţa ordinară următoare sumele pe care le vom aloca şi investiţiile pe care le vom face în drumurile judeţene”, a subliniat preşedintele CJ.

La nivelul aparatului de specialitate se mai înfiinţează un compartiment de control – Corpul de control al preşedintelui, iar Compartimentul Audit va fi suplimentat cu încă două posturi, deoarece în formula de până acum nu se puteau acoperi, cu controale, toate instituţiile.

Silviu Hurduzeu a explicat şi faptul că niciun actual director nu îşi va pierde postul pe care îl are. “S-a făcut doar o reorganizare în cadrul Consiliului judeţean, prin care anumite servicii, compartimente, birouri au fost rearondate. Se înfiinţează două noi direcţii, de patrimoniu şi de dezvoltare, care nu existau şi unde posturile se vor ocupa fie prin transfer/detaşare/delegare. Ulterior, acele posturi se vor ocupa prin concurs ce va fi cu acces extern, nu limitat doar la funcţionari publici. Până atunci, direcţiile trebuie să funcţioneze şi vor fi persoane care vor îndeplini atribuţiile până la organizarea concursului. Repet pentru acele direcţii nou create”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin. AGERPRES